מה המחיר לשירות קידום אתרים / seo? זאת שאלה שרבים מנסים להבין.
יותר נכון מנסים להבין את ההבדלים הגדולים בין מקדמי אתרים בגוגל, שמגיעים גם להבדלים של אלפי שקלים בחודש, עבור כביכול אותו שירות.
בגדול, אפשר להגיד שהמחיר הממוצע נע סביב ה 2,000 ש”ח בחודש (עם טווח קטן למטה וטווח גדול של ניצול טוב של תקציב גם בעשרות אלפי שקלים).
אז בניגוד למוצר שיודעים להשוות “תפוחים לתפוחים”, שירות קצת יותר קשה להשוות, במיוחד שירות שללקוח הממוצע אין מושג מה נותן השירות, מקדם האתרים במקרה שלנו, עושה. נגיד עורך דין – לא יודעים בדיוק מה עבודת ההכנה והלמידה שאותו עורך דין משקיע, אבל יודעים בגדול מה עורך הדין עושה.
במקרה של מקדם אתרים, בגלל שהתחום הוא טכני יותר ופחות מוכר, קשה להבין עבור מה משלמים ואם ולמה הגיוני לשלם יותר או פחות.
כל מקדם מתמחר לפי שיקול דעתו. אני חושב שהקידום אמור להתבסס, בגדול, לפני שני פרמטרים – רמת ההשקעה + רמת המקצועיות.
המקצועיות של המקדם, חשובה בצורה אדירה.
אסטרטגיית הקידום – לקדם לדף הבית או לדף פנימי? איזה מילות מפתח לקדם לאיזה דף? ללכת על מילות מפתח גנריות או ספציפיות?
כתיבה – לכתוב את מילת המפתח בכותרת כולם יודעים, אבל מה היכולות של אותו מקדם לכתוב כותרת טבעית ומושכת שתקדם את האתר בגוגל וגם תמשוך את הגולש?
תכנון מבנה הדף -איך הדף יהיה בנוי? בצורת טקסט שמספק מידע כללי? טקסט שמוכר? אולי גם וגם?
ויש עוד אינספור רזולוציות שאפשר לרדת בקידום שיכולות להשפיע על התוצאות ולגרום ללקוח להרוויח הרבה מאוד כסף או לא להרוויח, במקרה של חוסר מקצועיות
איך יודעים אם לשלם יותר או פחות על קידום?
מקדם אתרים אחד מציע “קידום אורגני” ב X כסף, מקדם אחר מציע קידום אורגני בפי 2 – מה עדיף?
איך לבחון את עבודות הקידום, זה משהו שקשה מאוד לעשות למי שלא בא מתחום קידום האתרים (בעצם 99.9% מהלקוחות). הבעיה היא שכל מקדם אתרים כמעט יודע להציג “תוצאות” של אתרים אחרים שהוא קידם ולהבטיח שהוא “הטוב ביותר” – אז מה עושים?
מעבר ללסמוך על האינטואציה, ולהתרשם ברמה האישית ממקדם האתרים, באמצעות התוכן שמוצג באתר של המקדם / שיחת טלפון עם המקדם, אפשר – למי שרוצה להשקיע – לבקש מהמקדם אתרים, דוגמא לדפי אתר שהוא קידם, לבקש מהמקדם שיסביר מה העבודה שנעשתה ואז לבחון את רמת העבודה לפי מה שהמקדם הסביר שהוא ביצע לטובת הקידום ולבחון את עבודת הקידום של אותו מקדם גם מבחינת הנראות של הדף לעומת המתחרים (עיצוב, כתיבת טקסט וכו’) – זאת הדרך האידיאלית.
* קידום אתרים גדולים פחות מהווים אינדיקציה, כפי שחלק מהמקדמים נוטים להציג, מכיוון שאתרים גדולים עם תקציבים גדולים מגיעים מראש עם אתר מושקע יותר – ללא קשר למקדם – שקל יותר לעבוד ולקדם אתר כזה.
** מומלץ מאוד לעבוד עם מקדם אתרים פרטי שילמד ויבין את העסק שלך, ותהיה למקדם אפשרות לשיקול דעת במה אפשר ושווה להשקיע, לעומת חברה שנותנת מענה חלקי בלבד (רק / כמעט ורק מענה לחלק הטכני של הקידום, ולא לכל הקידום).
איכות הקישורים – אפשר לקנות קישור ב 100 ש”ח ואפשר לקנות קישור בודד גם ב 2,000 ש”ח.
כמות מילות המפתח המקודמות – יש אינסוף מילות מפתח שאפשר לקדם, וגם כל מילת מפתח אפשר לקדם בהשקעה שונה.
השקעה כללית – כל מקדם יכול לתת השקעה בהרבה אלמנטים שקשורים בצורה ישירה או עקיפה לקידום, ויכולים להשפיע בצורה דרמטית מאוד על התוצאות.
תוך כמה זמן מתחילים לראות תוצאות ולהחזיר את ההשקעה?
הממוצע הכללי הוא כ 4 חודשים,
כשאתרים ותיקים יכולים לראות תוצאה מיד בחודש הראשון של הקידום
לאתרים חדשים בדרך כלל לוקח כ 6 חודשים.
* גם פה תלוי באתר עצמו, שיתוף הפעולה מצד הלקוח, התחום וכו’.
כל מקרה לגופו.
מילות מפתח בעמוד הראשון:
מילות מפתח בעמוד הראשון:
מילות מפתח בעמוד הראשון:
מילות מפתח בעמוד הראשון: